Societat 05/06/2021

Armengol anuncia que dimecres s'aprovarà la llei balear d'educació

La presidenta del Govern ho ha dit en un acte del PSIB per celebrar la victòria electoral del 26 de maig de 2019

2 min
Al centre, la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant l'acte de celebració amb la militància del PSIB.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dissabte que dimecres el Consell de Govern aprovarà la primera llei balear d'educació. La norma "avança i consolida un model d'educació pública que garanteix més equitat, que aposta per l'educació de 0 a 3 anys i per la Formació Professional de les Illes", segons ha dit durant un acte per celebrar el segon aniversari de la victòria electoral socialista del 26 de maig de 2019.

Armengol ha recordat que, quan va prendre possessió com a presidenta, el primer acte que va fer al Consolat de Mar va ser "rebre tota la comunitat educativa", després d'una "època de desprestigi, crispació i menyspreu als docents". La socialista també ha afirmat que el Consell de Govern aprovarà l'ampliació de la creació d'escoletes municipals fins a les 1.600 places, per "garantir" el dret a l'escolarització dels infants de 0 a 3 anys.

La presidenta ha defensat i reivindicat la "importància" dels serveis públics, com "ha deixat en evidència aquesta crisi", que ha descrit com "una època molt difícil", perquè la pandèmia ha matat més de 3 milions de persones en el món i 840 a les Balears. De fet, abans d'iniciar l'acte, que s'ha duit a terme a l'auditori de l'ONCE amb la presència de 160 militants, s'ha fet un minut de silenci per recordar les víctimes del coronavirus.

La cap de l'Executiu ha lloat que les Balears hagin mantingut una mortalitat baixa i ha agraït el "comportament exemplar dels sanitaris, de la ciutadania, dels treballadors i dels empresaris que han patit la crisi". La socialista ha valorat positivament que "el govern d'Espanya hagi estat tot el temps pendent de la ciutadania d'aquesta terra" i que "mai en la història s'havien enviat tants de recursos" econòmics a les Illes. Armengol ha citat els 855 milions d'euros provinents de l'Estat en ajudes a empreses i autònoms afectats per la crisi i els 230 milions dels fons europeus que es preveuen per impulsar la transició energètica, a més del suport que han suposat els ERTO. "Què hauria passat si ens haguéssim trobat amb retallades, com varen fer governs de dretes?", s'ha demanat la presidenta, que ha afegit que "hem actuat de manera diferent, servint la ciutadania".

En representació de tots els batles del PSIB, el de Palma, José Hila, ha dit que "hem tingut sort de tenir una líder que prenia decisions quan s'havien de prendre i que ha estat capaç d'aguantar les pressions". També ha comentat que Armengol ha estat "atacada políticament i personalment com mai, perquè anaven contra ella i contra tots nosaltres. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha recordat especialment els treballadors essencials que no han desistit dels seus esforços contra el coronavirus. "Si no hi hagués hagut socialistes, no s'hauria sortit igual de la crisi; hem estat devora tothom", ha afirmat Cladera. Així mateix, ha afegit que el seu partit ha reforçat l'estat del benestar i les polítiques públiques creant un "escut social sense precedents".

stats