Societat 17/09/2021

Armengol anuncia una baixada del preu de les matrícules universitàries el curs que ve

La presidenta ho ha afirmat en l'acte d'inauguració del curs acadèmic

ARA Balears
1 min
La presidenta Francina Armengol i el rector Jaume Carot durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic.

PalmaEl preu de les matrícules als graus i màsters de la Universitat de les Illes Balears es reduirà a partir del curs 2022-23. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, aquest divendres en l'acte d'inauguració del curs acadèmic. Ha assegurat que l'any que ve s'aprovarà la davallada i que "els pressupostos ja inclouen una partida de mig milió d'euros destinada precisament a això".

"La situació socioeconòmica de les famílies no pot ser mai un entrebanc per accedir a l’educació, i per això també milloram les opcions de fraccionament del pagament per a les famílies", ha defensat la presidenta. D'altra banda, ha assenyalat que "la distància geogràfica tampoc no pot ser un obstacle" i, per aquest motiu, s'ha compromès a fer realitat una nova residència d'estudiants, una gran demanda de la UIB.

La presidenta ha definit aquest curs acadèmic com a "il·lusionant i encoratjador", perquè "aquest serà el curs en què veurem graduar-se la primera promoció de la Facultat de Medicina", "Gràcies a l’esforç fet per la ciència, pel personal sanitari i pel conjunt de la societat, arribam a aquest setembre amb unes dades de vacunació que ens permeten reprendre el curs amb més presencialitat i fent passes cap a una normalitat tan enyorada i tan esperada per tots nosaltres", ha afegit.

stats