Societat 13/02/2020

ARCA reclama a Cort que recol·loqui les vorades de pedra retirades de les voreres

L'entitat ha acusat Cort de posar "excuses insostenibles" per justificar haver llevat les pedres que formen part de la història de Ciutat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha reclamat a l'Ajuntament de Palma que torni a col·locar les vorades de pedra que ha retirat de les voreres del carrer de l'Arquitecte Bennàssar, perquè són característiques del paviment de Ciutat i part del seu patrimoni, segons ha informat l'agència Efe.

L'entitat ha acusat Cort de posar "excuses insostenibles" per justificar haver llevat les pedres d'aquesta zona de Palma que està remodelant i que formen part de la història de la ciutat. ARCA ha titllat d'"excusa que no se sosté" l'argument de l'Ajuntament que aquestes llambordes de pedra situades a l'extrem de les voreres no compleixen el codi tècnic d'edificació.

"És evident que si fos un problema de seguretat per a la ciutat pel risc de patinar amb les pedres, tampoc no es podrien col·locar al centre històric, per on camina molta més gent que en la majoria dels carrers", afirma ARCA.

Segons ARCA, "la vorada de pedra és un element característic del paviment de Palma, que es va utilitzar precisament en créixer la ciutat cap a l'Eixample i allà ha de restar". L'entitat recalca que la majoria de les ciutats conserven aquestes característiques que les identifiquen i els donen personalitat i demana a Cort que detingui la retirada de llambordes dels projectes actuals i restitueixi les d'Arquitecte Bennàssar.

stats