Societat 17/02/2022

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma que paralitzi les obres de Can Quetglas

Fonts municipals d'urbanisme han assegurat que es revisarà el cas

ARA Balears
1 min
Façana de l'edifici de Can Quetglas.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha demanat aquest dimecres a l'Ajuntament de Palma que paralitzi de manera "cautelar" les obres que s'estan fent actualment a l'edifici catalogat de Can Quetglas, situat al número 13 del carrer de Santa Rita, al barri del Terreno.

Segons ha explicat l'associació en una nota de premsa, d'acord amb la fitxa del catàleg de patrimoni municipal, l'edifici presenta un nivell de protecció A2 i aquestes obres "n'alteren les façanes, els sòtils i la imatge". En aquest sentit, la plataforma ha assegurat que desconeix la finalitat de les obres i ha criticat que "la instal·lació de plaques solars suposa una vulneració del conjunt de l'edifici".

"Les administracions locals tenen el deure de protegir el patrimoni cultural als seus municipis i, per aquest motiu, disposen de suficient normativa legislativa per fer front a aquesta responsabilitat", ha manifestat ARCA. Per la seva banda, fonts municipals d'urbanisme han afirmat: "Ens donam per assabentats i es revisarà el cas."

stats