Societat 30/09/2021

ARCA defensa que la porta del parc de les Veles "no és un llenç per plasmar art i reivindicació"

L'associació considera que la porta s'hauria de conservar tal com era estigui catalogada o no

ARA Balears
1 min
La porta del parc de les Veles de Palma pintada amb el mural.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha defensat aquest dijous que la porta del parc de les Veles "no és un llenç per plasmar art i reivindicació". L'Ajuntament de Palma va autoritzar que l'artista Carolina Adán Caro hi dibuixàs un mural amb un fons verd per homenatjar l'activista ambiental hondurenya Berta Cáceres, assassinada per defensar el medi. També hi ha representades altres dones, com ara Helena Maleno, Rosa Parks, Clara Campoamor, Angela Davis i Malala Yousafzai.

"Creim que una porta amb valor patrimonial, estigui catalogada o no, s'ha de preservar com a tal, per respecte a la història de l'indret i al patrimoni de la ciutat", ha explicat l'entitat en un comunicat. Per això, ha reclamat que l'Ajuntament, abans d'actuar a la ciutat, hauria de consultar amb les entitats ciutadanes que com ARCA es dediquen a la millora i la conservació del patrimoni.

El parc de les Veles va ser inaugurat l'any 1999, i ocupa els solars de l'antiga fàbrica CIMSA, de la qual només queda la porta. L'espai contenia edificis industrials emblemàtics, com ara Can Coromines, que es va esbucar.

Tot i això, ARCA creu que els homenatges de les dones reivindicatives són "merescuts", però diu que es facin en altres espais. "Valoram que s'encarregui a una artista fer una intervenció a la ciutat, però consideram desencertat que es transformi la porta en un mur artístic", han explicat.

stats