Patrícia Arbona, nova responsable de residus del Consell de Mallorca

La biòloga ja va ser directora de Pesca del Govern durant l'etapa de l'anterior pacte d'esquerres

La  biòloga   Patrícia  Arbona Sánchez ha estat nomenada directora insular de Residus del Consell de Mallorca i serà l'encarregada de gestionar la política de la institució en matèria d'aplicació de la nova Llei de residus i sòl contaminant que el Parlament de les Illes ha aprovat aquest any.

El nomenament s'ha fet efectiu aquest dissabte amb la publicació al  BOIB . Arbona va ser directora general de Pesca del Govern entre 2007 i 2011, període de l'anterior Pacte de P rogrés  liderat per Francesc  Antich .

D'entrada, la nova llei pretén reduir la producció dels residus i potenciar-ne la preparació per a la reutilització i el reciclatge. Així, per exemple, estableix que les bosses de plàstic d'un sol ús desapareguin dels comerços i obliga a substituir les vaixelles de plàstic per unes altres de compostables. També persegueix evitar la venda de productes que continguin microplàstics o  nanoplàstics  i les versions no recarregables d'encenedors, maquinetes d'afaitar i cartutxos i tòners d'impressores i fotocopiadores.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF