Societat 29/08/2018

Aprovats Sense Plaça: "La Conselleria té la intenció de reconèixer el mèrit d'haver aprovat la fase d'oposició"

El col·lectiu assenyala que es pretén fer modificacions en la normativa vigent

Toni Crespí
1 min
Imatge d'arxiu de les oposicions docents realitzades a la UIB.

PalmaEl col·lectiu Aprovats Sense Plaça s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i amb la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez. Segons el comunicat d'Aprovats Sense Plaça, el conseller ha assegurat que té la intenció de reconèixer el mèrit d'haver aprovat la fase d'oposició mitjançant modificacions de la normativa vigent.

El col·lectiu assegura també que Martí March ha manifestat la predisposició a negociar amb els sindicats les seves propostes a la propera mesa sectorial del mes de setembre i en futures trobades.

Aprovats Sense Plaça ha reclamat a la reunió un reconeixement dels mèrits per haver superat la fase d'oposició, reflectida a les llistes d'interins. També ha explicat al conseller que el més just seria "passar directament a la primera llista d'interins, atès que els tribunals ens han valorat positivament durant les proves".

A més, han demanat poder participar en les futures meses sectorials, ja que són els mateixos

afectats els que coneixen de primera mà la situació. "Hem estudiat si aquest problema és comú a totes les comunitats autònomes i ens hem adonat que som una de les dues úniques comunitats en les quals existeix aquesta situació", assegura la plataforma.

Per últim, han assenyalat que són conscients que és difícil per part de la Conselleria trobar un sistema just per satisfer les demandes dels diferents col·lectius, però entenen que "és el moment de preveure un nou escenari per incloure les nostres propostes en les futures meses sectorials, atès que consideram que implica una millora del nostre sistema educatiu".

stats