Aprovada la proposta de Vox que insta Cort a tenir en compte les empreses navilieres en els acords sobre creuers

El govern municipal es compromet a participar activament en els fòrums amb totes les "parts afectades"

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous per unanimitat una transaccional a la proposta de Vox que "insta el govern municipal a arribar a acords amb les empreses que gestionen els creuers i els actors econòmics relacionats amb el sector". En substitució d'aquesta, l'equip de govern ha acceptat "participar activament en els fòrums en què se cerquin els acords necessaris entre les parts afectades: el Govern, l'Autoritat Portuària, l'Ajuntament, les empreses que gestionen els creuers, els actors econòmics relacionats amb el sector, les associacions veïnals i les entitats".

Aquesta sembla una passa cap enrere de l'Ajuntament de Palma respecte de la regulació dels creuers després que el batle, José Hila, reconegués a principi d'octubre que "Palma no pot regular els creuers". En aquest sentit, Hila va assenyalar que pot prendre mesures per dissuadir-ne l'arribada, com ara "apujar els preus". L'edil es va pronunciar arran de les declaracions del president de Ports de l'Estat, Salvador de la Encina, que va assegurar que cap administració no pot posar un sostre al sector "per llei" i que "ni es pot legislar ni es legislarà" la limitació d'aquestes embarcacions al port de Palma.

Hila afirma que "Palma no pot regular els creuers" però que el port pot prendre mesures dissuasives

En aquest sentit, el PSIB aposta per la mateixa línia d'actuació. Mentre que al principi de la seva legislatura apostava per "limitar" l'arribada dels creuers, ara –quatre mesos després– la directora general de Turisme de l'Executiu, Rosa Morillo, assegura que "la primera intenció del Govern és escalonar-la". La directiva va assenyalar aquest octubre que es va "obrir una negociació amb els empresaris del sector a Hamburg" i que, segons ella, "arribar a un acord serà més fàcil que optar per la via legislativa".

El PSIB es conforma a escalonar els creuers i no en limitarà l’arribada

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF