Societat 21/09/2021

Apareixen a Palma cartells de Francina Armengol vestida de nazi

La presidenta ha respost a les acusacions amb una piulada on defensa que "només els nazis banalitzen el nazisme"

1 min
Un dels cartells que han aparegut aquest dimarts a Palma.

PalmaVestida amb un uniforme de nazi. Així ha aparegut aquest dimarts la imatge de la presidenta del Govern, Francina Armengol, a diversos cartells que s'han penjat al centre de Palma. El missatge fa referència al conflicte lingüístic que es viu al sector de la sanitat a les Illes i és una crítica a la política duita a terme per l'Executiu en aquesta matèria: "Menys salvar vides, més parlar català", destaca el cartell, en referència a la investigació que l'IB-Salut va obrir per aclarir els fets sobre la discriminació lingüística que va patir una dona de 79 anys al Centre de Salut de Son Pisà quan una metgessa li va dir que no l'entenia en català.

Amb tot i això, aquest dilluns ja varen aparèixer aquests mateixos cartells a la zona de Radiologia de Son Espases. L'IB-Salut i fonts de l'hospital han assegurat a l'ARA Balears que es va ordenar de manera immediata la retirada dels cartells i que a hores d'ara s'està fent feina per identificar l'autor o autors dels fets.

Davant la nova aparició d'aquests cartells a Palma, Armengol ha utilitzat el seu compte de Twitter per defensar-se de les acusacions. La presidenta ha publicat una piulada on diu "Clar i català: només els nazis banalitzen el nazisme".

Cal recordar que Armengol va afirmar dilluns passat que la investigació a la metgessa que es va negar a atendre la pacient en català encara continua oberta. "S'està mirant de veure què va succeir per prendre les decisions que s'hagin de prendre. L'IB-Salut passarà aquesta informació a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (ODDL) per poder anar tots a l'una en la garantia dels drets lingüístics", va explicar la presidenta.

stats