Societat 16/10/2020

El pacte de l'Ajuntament de Palma es compromet a fer aparcaments dissuasius a proposta de Vox

El ple aprova una mesura del partit d'extrema dreta, que ha demanat que el nou Pla General inclogui la ubicació d'aquests espais

K. O.
1 min
Interior de l’aparcament del parc de la Mar, de Palma.

PalmaEls grups municipals del PSIB, MÉS i Unides Podem a l'Ajuntament de Palma han votat a favor d'una proposta de Vox perquè el nou Pla General d'Ordenació Urbana inclogui la ubicació d'aparcaments dissuasius al voltant de la capital balear i que, una vegada s'hagin fet, estiguin connectats amb el centre a través de línies de transport públic. L'objectiu de la iniciativa, que ja havia estat plantejada pel Pacte de Cort anteriorment però que ara es compromet a fer, cerca reduir el trànsit de cotxes al centre de la ciutat.

El partit d'extrema dreta ha proposat que els aparcaments estiguin a la Teulera, Son Moix, Son Sardina, Son Fuster, Son Llàtzer i Son Bordoy, però en l'escrit presentat al ple municipal apunten que Cort i el Consell de Mallorca són les institucions que ho han de consensuar.

La proposta de Vox, que també ha rebut el suport de Ciutadans i el PP, forma part de les propostes plantejades aquest divendres per tots els partits amb objectiu de millorar les polítiques que desenvolupa l'equip de govern amb motiu del debat de l'estat de la ciutat. La petició del partit d'extrema dreta aprovada també demana que s'iniciïn com més aviat millor els tràmits administratius i l'execució del desdoblament del camí dels Reis entre la ronda del col·legi de Mare Alberta i la ronda de la base militar Jaume II.

El ple de l'Ajuntament de Palma també ha aprovat una proposta del PP en què els conservadors han demanat que es construeixin els nous aparcaments subterranis al centre i els dissuasius previstos al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per descongestionar el centre.

stats