Societat 05/05/2022

Dos anys de presó per dur vuit persones a les Illes de manera il·legal en pastera

Els dos acusats d'un delicte contra els ciutadans estrangers no hauran d'entrar a la presó sota la condició de no delinquir en dos anys i no tornar a Mallorca

ARA Balears
1 min
Migrants en una petita pastera a la Mediterrània central esperen ser rescatats.

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència de Palma ha condemnat aquest dijous dos homes per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, segons ha informat Europa Press. El jutjat els ha imposat una pena de dos anys de presó que no hauran de complir sota la condició que no cometin cap delicte durant dos anys i que no tornin a Mallorca. Els processats estaven acusats de traslladar vuit persones des d'Algèria fins a les Illes de manera il·legal en pastera.

Els fets pels quals han estat jutjats van ocórrer el febrer d'enguany, quan els acusats es van posar d'acord per pilotar una embarcació de tipus pastera procedent de Tipaza (Algèria) amb vuit passatgers a bord de nacionalitat algeriana i palestina. Inicialment, la Fiscalia demanava sis anys de presó per a cadascun.

Els homes es van endinsar dins les costes espanyoles sense complir amb la normativa vigent sobre immigració control de fronteres i van aconseguir desembarcar els ocupants de la pastera a la platja de Migjorn, a Formentera. La travessia, que va durar prop de 12 hores es va fer en una embarcació de petites dimensions i que només tenia un motor, la qual cosa la feia inadequada per a aquest desplaçament.

A més, es va superar l'aforament màxim de passatgers a l'embarcació, la qual tampoc disposava dels elements de seguretat i salvament per a aquests o d'ajuda per a la navegació. Això comportava un risc afegit de naufragi. Segons la investigació, almenys un dels ocupats havia pagat prèviament entre 3.000 i 3.500 euros per introduir-se a Espanya.

stats