Els antiautopistes demanen que el Pacte d'esquerres inclogui les promeses electorals sobre mobilitat

Membres de la plataforma han visitat les obres de l'autopista Llucmajor-Campos i han avançat les seves propostes en transport per a aquesta legislatura

La Plataforma  Antiautopistes  ha visitat aquest dissabte les obres de l'autopista Llucmajor-Campos per inspeccionar els treballs d'aquesta infraestructura, davant la qual es varen mobilitzar durant la legislatura passada. Tot i les protestes, el Consell de Mallorca no ha variat de manera sensible aquest projecte, per la qual cosa els ecologistes demanen que els acords del pacte d'esquerres que negocien els partits inclogui les promeses que han fet en matèria de mobilitat.

La portaveu d'aquest col·lectiu, Margalida Rosselló, demana al futur Govern que basi la seva política de mobilitat en el transport públic, potenciant el tren i les línies d'autobusos entre Palma i la resta de municipis, ja que l'ús del cotxe s'està fent insostenible.

"Aprofitant que partits estan negociant en aquest moment per fer un nou pacte, volem, abans que se signi cap acord de governabilitat, llançar un missatge clar demanant la paralització de l'autopista, possibilitat que no deixam de reclamar. Hem vist que els arguments de sinistralitat utilitzats com a justificants no són certs i que tampoc no s'hi han cercat alternatives. Ni tan sols el pla sectorial de transport impulsat per aquests partits va per aquesta  línia de crear més carreteres ", ha dit Rosselló.

Aquest col·lectiu demana que les promeses  electorals  siguin una realitat i que es converteixin en actuacions polítiques. També  reclamen  que la  pròxima  legislativa sigui més oberta, participativa i transparent, ja que es queixen que ni tan sols han estat  rebuts  per la presidenta del Govern, Francina Armengol, per escoltar les seves propostes.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF