Societat 25/03/2022

Anitta reclama als joves brasilers que votin contra Bolsonaro

L'artista ja ha criticat en alguna ocasió el polític ultradretà que governa actualment el país

2 min
La cantant brasilera Anitta en el seu viatge a París durant la setmana de la moda de la capital francesa

BarcelonaLa cantant Anitta, reina brasilera del pop i fenomen actual de TikTok, ha instat els joves del seu país a participar en els comicis electorals de l'octubre que ve i aconseguir així "canviar el president", en referència a l'ultradretà Jair Bolsonaro. Anitta, amb un enorme nivell de vendes arreu món, va recórrer a les xarxes socials per animar els adolescents més grans de 16 anys a votar a les eleccions, una actitud que va ser aplaudida pel Tribunal Superior Electoral (TSE). "Anem-hi, gent... Vostès em diuen «Anitta, fes alguna cosa», però jo no puc salvar el país sola", va afirmar la brasilera, de 28 anys i autora d'èxits com Girl from Rio, Downtown i Vai malindra. Per això, va implorar als joves brasilers que es treguin el títol electoral de forma digital en moments en què l'índex de joves de 16 i 17 anys aptes per votar no supera el 13%, davant del 23,3% de les eleccions del 2018.

"Per l'amor de Déu, canviem de president, traguem-nos aquest títol (electoral). Estic cansada de ser l'única alegria dels brasilers", va ironitzar Anitta al seu Instagram. Anitta, intèrpret de la cançó Envolver –que s'ha convertit en la segona més escoltada al món a Spotify–, ha expressat en diverses ocasions el seu rebuig al president Bolsonaro, al poder des del 2019, i ha arribat a intercanviar acusacions amb l'ara exministre de Medi Ambient, Ricardo Salles. A banda d'Anitta, altres famosos brasilers, com l'actriu Bruna Marquezine i el cantant Zeca Pagodinho, han animat els joves a regularitzar la seva situació electoral de cara als comicis presidencials.

Anitta celebra l'èxit mundial que ha tingut el seu hit 'Envolver'

Quan falten set mesos per a les eleccions, el Brasil es troba polaritzat entre Bolsonaro i l'expresident Luiz Inácio Lula da Silva, que serà candidat pel Partit dels Treballadors després d'haver estat impedit judicialment de participar en els comicis del 2018 al ser acusat de corrupció. Segons les enquestes d'intenció de vot, Lula –la condemna del qual va ser anul·lada per un error processal– venceria en una eventual segona volta davant de Bolsonaro.

Anitta, que va debutar als 15 anys, s'ha convertit ara en un fenomen internacional de la mà de TikTok, en què reproduir la coreografia del seu tema Envolver s'ha convertit en un repte que molts usuaris han dut a terme. Només amb la música original del seu tema hi ha a la xarxa 994.000 vídeos.

Usuaris de TikTok recreen la coreografia d''Envolver' d'Anitta
stats