Publicitat
Publicitat

BENESTAR ANIMAL

Els animalistes, amb la llei balear de toros

L’Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA) considera que un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei balear que prohibeix matar toros, els circs amb animals i el tir al colomí i a la guatla “estaria condemnat al fracàs”.

Des de l’associació aplaudeixen l’aprovació de la llei i ahir, a través d’un comunicat, van defensar que la nova legislació reguli les corregudes de toros, prohibeixi els circs amb animals, els toros de foc en espectacles taurins... Tot “evitant així tant de dolor i sofriment infligit als animals, essent com són ‘éssers sensibles’, segons els defineix el Tractat constitutiu de la Unió Europea (UE)”.

La nova llei és, per ANPBA, un “referent en matèria de protecció animal” perquè plasma en un text legal “l’imparable corrent social, que augmenta exponencialment dia a dia i que considera impropi del segle XXI l’ús d’animals per mera diversió”. La fórmula com es regulen les corregudes de toros i els espectacles taurins és, segons l’organització, “la manera més avançada com podria fer-se en una societat veritablement civilitzada tenint en compte la realitat espanyola actual”.

Al comunicat també van recordar que una sentència del Tribunal Constitucional aclareix que les competències en aquestes qüestions són de les comunitats autònomes, que, per tant, poden prohibir determinats espectacles per motius relacionats amb el benestar animal.