Demanen 298 anys de presó per a 46 acusats dels Àngels de l'Infern

Segons han informat diferents mitjans de comunicació, els sospitosos aniran a judici per 16 delictes 

Els Àngels de l'Infern i els seus presumptes aliats s'enfronten a 298 anys de presó i multes milionàries per formar part d'una trama de prostitució, drogues i blanqueig de capitals a Mallorca, segons han informat diferents mitjans. 

L'Audiència Nacional ha obert judici oral contra els membres del grup desarticulat a l'illa el mes de juliol de 2013 en la denominada operació Casablanca, duita a terme de manera conjunta per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El magistrat del jutjat central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ha decidit dur a judici 46 sospitosos per 16 delictes: organització criminal, blanqueig de capitals, amenaces, coaccions, falsedat documental, encobriment, prostitució, detenció il·legal, contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes, extorsió, omissió del deure de perseguir delictes, suborn i violació de secrets.

Recordem que  Mallorca era el quarter general dels Àngels de l'Infern a Europa i feia servir a l'illa una desena de dones –incloses les esposes de dos germans que n'eren membres– "per amagar els seus beneficis il·lícits, fer funcions de missatgeres i transportar doblers en efectiu".

Algunes, completament sota el seu control, també eren usades per a prostitució –cosa que els donava beneficis– i les traslladaven d'un país a l'altre segons les necessitats del col·lectiu. Les sancionaven quan ho trobaven necessari i fins i tot les castigaven tancant-les "en gàbies de cans".
 

 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF