"Jo anava a Loewe a comprar regals de Nadal per a tots"

La secretària de l'empresari d'Over confirma que l'únic client de Balears era el PP

La secretària del propietari d'Over, Bàrbara Fernández, qui també era directora de comptes de l'empresa a la seva delegació de Balears, ha confessat que participà en la compra de presents per a alts càrrecs del Govern 2003-2007. "Jo anava a Loewe a comprar regals de Nadal per a tots", ha dit durant la sessió d'aquest dijous en el judici. 

La testimoni ha recordat que també es fracturaven factures, "amb la Conselleria d'Obres Públiques es va fer algunes vegades", i ha assegurat que es feia a petició de l'Administració Pública. 

La fiscalia ha incidit que si les factures d'Over s'havien d'enviar a les empreses que realitzaven les feines, normalment la UTE (Unió Temporal d'Empreses), no s'haurien de seguir les instruccions del Govern sobre la manera de facturar. Tanmateix, Over facturava al Govern. "La manera de facturar es parlava entre la Conselleria i Over a Madrid, no amb la UTE", ha confirmat Fernández. Des de Madrid, precisament, arribaven les instruccions que especificaven en quins concursos públics s'havia de presentar l'empresa i els plecs que els facilitava el Govern, ha aclarit la testimoni. 

"Sap si Over va guanyar el concurs per fer el Pla de comunicació de la construcció de l'hospital Son Espases?", ha demanat després la fiscalia. "O encara no era a l'empresa o no ho sabia", ha contestat la testimoni. 

La fiscalia ha recordat a Fernández que sí hi era i que, a més, era la responsable de totes els comptes publicitaris. "Diu Maria Luisa Duran (una de les acusades en el cas) que ho va fer ella", li han recordat. No s'ha obtingut cap comentari al respecte. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF