Societat 10/09/2014

Ana Patricia Botín, escollida per unanimitat nova presidenta del Santander

La filla d'Emilio Botín el succeirà al càrrec

Ara
1 min
Ana Patricia Botín / EFE

BarcelonaAna Patricia Botín, filla d'Emilio Botín, ha estat escollida nova presidenta del banc després de la defunció del seu pare per un infart. Així ho ha decidit el consell d'administració del Santander per unanimitat, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

D'aquesta forma, s'han complert les previsions que indicaven que la filla de l'històric president del Santander l'acabaria succeïnt, tot i que la família Botín només controla al voltant de l'1% de les accions del principal banc de l'eurozona.

Ana Patricia Botín (de 54 anys) dirigia fins ara la filial del Santander al Regne Unit, on s'havia convertit en la tercera dona més poderosa del país, segons la BBC. Ana Patricia també va liderar durant molts anys Banesto, històric banc que el Santander va adquirir. El seu pare, per tant, feia molts anys que la preparava per un dia poder fer el salt a la presidència de l'entitat, com finalment així ha estat.

"És la persona més idònia donades les seves qualitats personals i professionals, la seva experiència, la seva trajectòria en el grup i el seu unànime reconeixement nacional i internacional", ha dit el Santander en un comunicat.

stats