Societat 12/04/2020

Amplien les freqüències dels trens i busos interurbans de les Illes

El TIB i SFM modifiquen els seus horaris per tal d'adaptar-se a la represa de les activitats no essencials

Ara Balears
2 min
El Govern vol ajustar l’actual oferta de transport a les necessitats presents de mobilitat de Mallorca

PalmaNova modificació dels horaris de trens i busos a Mallorca a conseqüència de la represa de les activitats no essencials. Dimarts 14 d'abril entra en vigor una modificació dels horaris de la majoria de línies de bus TIB, que recupera el servei suprimit a començaments d'abril, quan el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va establir la reducció de la mobilitat a la de serveis essencials. Els nous horaris igualen el servei al que s'ha ofert durant les primeres setmanes de quarantena, el qual representa una reducció del 49% d'expedicions.

Els canvis en el servei de transport públic interurbà s'estableixen assegurant la mobilitat de les persones que s'han de desplaçar per anar a fer feina i també s'ofereixen connexions amb els hospitals de referència des dels diferents punts de l'illa.

Des de la declaració d'estat d'alarma, el servei de bus interurbà s'ha reduït dues vegades, una al començament de la quarantena i una altra, amb la limitació de mobilitat dels treballadors no essencials dictaminada pel govern espanyol en el Reial decret 10/2020. Durant aquest temps, la demanda d'usuaris ha disminuït més d'un 90% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Cal recordar que des de l'inici de la quarantena s'han pres mesures de prevenció per evitar els contagis en els busos interurbans. Entre d'altres, els busos han disminuït la seva capacitat màxima a un 33% i s'ha de respectar una distància de seguretat de com a mínim un metre entre viatgers.

En el cas de Serveis Ferroviaris de Mallorca, la situació és exactament la mateixa que la dels busos interubans de les Illes. Aquest dimarts 14 d'abril entra en vigor una petita modificació dels serveis que ofereix SFM en horari de dilluns a divendres.

Es tracta d'una recuperació de diversos serveis respecte de les freqüències que han funcionat des del 30 de març, concretament el servei dels darrers trens del dia.

Així, es restableixen quatre trens amb sortida de l'estació Intermodal de Palma, dos amb destinació a Manacor: 21.10 i 22.10; i dos més amb destinació sa Pobla: 20.40 i 21.40. En sentit contrari, es recuperen tres serveis: dos amb sortida des de Manacor i destinació Palma: 21.24 i 22.24 i un amb sortida des de sa Pobla i destinació Palma: 22.07.

També es recuperen freqüències en la línia M1 de metro, que realitza el trajecte des de l'estació Intermodal fins a la Universitat. En aquest trajecte, SFM posa a disposició dels usuaris un servei cada 30 minuts durant tot dia en tots dos sentits i amplia els serveis que funcionen des del 30 de març.

Podeu consultar tota la informació actualitzada sobre el servei de trens i autobusos interurbans a www.trensfm.com o www.tib.org

stats