El temps
Societat 18/06/2021

Ambient més agradable amb vista als dies previs a Sant Joan a les Illes

Miquel Bernis
1 min
La sortida del sol vista des del camp.

PalmaDesprés de l’alleugeriment de la calor d’aquest divendres, el cap de setmana s’incrementarà la temperatura i sobretot la basca. La temperatura de sensació es tornarà a acostar als 35 graus, però el termòmetre real no pujarà tant.

La setmana que ve hi haurà un canvi de masses d’aire que ens durà un ambient més agradable amb vista als dies previs a Sant Joan. Dimarts i dimecres la temperatura baixarà com no ho fa des que el cap de setmana passat començà la calor més intensa. Seran com a mínim dos o tres dies molt agradables i amb temperatura fins i tot una mica per sota del que tocaria per a l’època. Valdrà la pena aprofitar-los, perquè el més probable a llarg termini és que els darrers dies de juny la temperatura torni a ser més alta del que correspondria, tot i que això evidentment encara és més incert.

Pel que fa a l’estat del cel, és poc probable que arribin canvis importants durant els pròxims set dies. Entre dimarts i dimecres no són descartables algunes ruixades puntuals a Mallorca, però el més probable és que no arribi a ploure.

Aquest dissabte serà un dia molt enterbolit i la pols en suspensió farà que el cel no sembli gaire clar, però a mesura que avanci el cap de setmana la concentració de partícules anirà disminuint. Si s’escapa alguna brusca serà de fang. Diumenge el vent de llebeig guanyarà protagonisme i bufarà amb cops de 30 o 40 km/h en molts d’indrets. A banda de dimarts bufarà gregal.

El consell

La temperatura d’estiu ja ha arribat amb força, però l’estació començarà oficialment la matinada de dilluns a les 5.34 h. Dilluns, per tant, serà el dia de l’any en què el migdia tindreu l’ombra més curta. Feis-ne una foto i repetiu-la a l’hivern.

Que no us sorprengui

A l’observatori de Palma-Portopí dimarts s’arribà a 34,5 graus. Amb dades des del 1978, l’única vegada que s’havia registrat una temperatura tan alta abans del solstici havia estat el fatídic estiu del 2003: llavors, dia 16 es va arribar a 35 graus.

stats