Societat 18/03/2019

Alumnes de Psicologia aprofundeixen en coneixements de la carrera amb unes jornades universitàries

La trobada, organitzada pels estudiants des de l'any 1993, és la més antiga de l'Estat

S. Vidal
1 min
Alumnes de Psicologia aprofunditzen en coneixements de la carrera amb unes jornades universitàries

PalmaLa sexualitat entre els adolescents, la prevenció de la violència o com afrontar situacions d'emergència són alguns dels temes dels quals diferents professionals de la Psicologia parlaran durant les 26es Jornades de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquesta trobada, organitzada per l'Associació de Representants de Psicologia, és la més antiga de l'Estat i s'organitza des del 1993. La temàtica "la triam a l'associació en funció del que ens demanen", explica Marta Martín, presidenta de l'agrupació. "La de Psicologia és una carrera molt àmplia i s'hi toquen molts temes. A les jornades els volem compensar", afegeix Catalina Moragues, també membre del comitè organitzador. "Aprofundim en alguns temes que també poden ser interessants per orientar a l'hora d'elegir optatives".

Per a l'edició d'enguany hi ha més de 90 inscripcions. Els tallers els imparteixen professionals arreu de l'Estat, però també d'altres àmbits. "El policia Juan Enrique Soto explicarà dimecres el mètode VERA per elaborar perfils psicològics d'agressors", comenten des de l'organització.

Les jornades són l'esdeveniment central de l'Associació, que cerca constantment perfils que puguin resultar interessants per a les ponències. "En acabar aquestes jornades ja tindrem propostes per a les següents", asseguren. Els conflictes de parella, la psicooncologia, el procés de dol o la psicologia a l'esport són altres conferències que es podran seguir durant la setmana.

Martín i Moragues asseguren que en psicologia encara "queda molt per fer". Si bé pel que fa al psicòleg clínic o de l'àmbit dels recursos humans la professió està molt reconeguda, hi ha perfils que s'han de potenciar. Per exemple, dins els serveis socials o l'àmbit jurídic.

stats