Societat 18/06/2020

Alumnes de cinc escoles de les Illes guanyen el I Concurs de Redacció Escolar de l'APIB sobre periodisme

L'objectiu d'aquest certamen és mostrar la importància del periodisme en l'àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies

Ara Balears
2 min
Alumnat de secundària fent un examen. Imatge d'arxiu

PalmaSet alumnes de cinc escoles de Mallorca i Eivissa han guanyat el primer premi del I Concurs de Redacció Escolar de l'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) sobre periodisme, segons han informat en un comunicat. L'APIB ha decidit aquest dijous qui són els guanyadors d'entre els 89 nins i adolescents que hi han participat.

Els guanyadors han estat Ariadna García i Alba Sánchez del CEIP Gaspar Sabater, Laura Puigferrat del Beat Ramon Llull, Zoe Velasco i Joana Prat de l'IES Algarb, Esteban González del Sant Agustí i Celia García del Sant Josep Obrer.

Tots ells rebran un bo familiar trimestral 'Campus Esport' per anar a la piscina i a activitats esportives de la UIB; una entrada per un partit del RCD Mallorca a Son Moix; una entrada per anar a una pel·lícula en una de les sales de cinema Aficine; un lot de llibres de lectura d'autors de primer nivell adaptats a l'edat dels guanyadors i una bateria externa per a mòbils o tauletes, a més de ser entrevistats en els mitjans de comunicació col·laboradors.

Els encarregats de triar els guanyadors de cada curs han estat quatre membres de la junta directiva: Cristina Sastre, redactora d'IB3 Notícies; Alberto Lliteras, professor d'Educació Secundària; Guillermo Esteban, redactor d'Última Hora, i Bernat Company, redactor i presentador d'IB3 Notícies.

L'objectiu del I Concurs de Redacció Escolar APIB és mostrar la importància del periodisme en l'àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies. A més, el concurs pretén reconèixer la millor redacció d'alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària i de cadascun dels cursos de Secundària i Batxillerat, que en aquesta convocatòria cerca donar resposta a la frase ‘Què és ser un bon periodista’.

En aquest projecte, hi col·laboren l'ARA Balears, Mallorcadiario, Campus Esport UIB, el Consell d’Eivissa, El Corte Inglés, RCD Mallorca, Santillana, Borisgrafic, Aficines, Miquel Rayó, Última Hora, Diario de Mallorca, Diario de Ibiza, Periódico de Ibiza y Formentera, Menorca Es Diari, El Mundo-El Día de Baleares, IB3 Ràdio, Ser, Onda Cero, Cope, Es Radio, IB3 Televisió, RTVE, Canal 4 i Televisió d’Eivissa i Formentera.

stats