Societat 06/12/2020

Un total de 174 alumnes de les Illes no van a classe perquè són vulnerables al covid-19

Aquests estudiants pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d’altres

Ara Balears
2 min
Una alumna a casa seva.

PalmaEn total hi ha 174 alumnes a les Illes Balears que tenen un certificat que els eximeix d'assistir presencialment a classe, ja que són especialment vulnerables al coronavirus. Aquests estudiants pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d’altres, segons ha informat IB3 Televisió.

Per illes, a Mallorca hi ha 145 alumnes que no van als centres escolars perquè tenen un certificat mèdic, a Menorca n'hi ha 11 i a Eivissa i Formentera n'hi ha 18. Tot i això, els exàmens sí que els fan de manera presencial.

La mare d'una de les alumnes que tenen el permís per no anar a classe presencial explica que a la seva filla li van diagnosticar immunodeficiència primària i una altra patologia greu i que amb aquest diagnòstic mèdic, varen sol·licitar un certificat al seu immunòleg per aconseguir aquest permís. A més, el varen fer extensiu als altres dos fills pel perill que suposava per a la seva filla.

Cal recordar que l'inici de curs va estar marcat per la incertesa i la por que els alumnes es contagiassin a l'escola. Per això es va remarcar des d'un primer moment que la Fiscalia actuaria davant l'absentisme escolar reiterat en el marc de la crisi sanitària. Fins i tot el conseller d'Educació, Martí March, va assegurar que no era partidari de la via penal, "però s'ha de convèncer els pares que l'escola és obligatòria".

Segons les darreres dades del Govern balear, la incidència de covid-19 a les aules continua a la baixa. Així, la setmana del 21 de novembre es varen contagiar 167 alumnes (un 0,08% del total), un 17% menys que els 201 de la setmana anterior.

stats