Els alumnes de la UIB duran a terme el referèndum sobre la monarquia el pròxim 27 de febrer

D'aquesta manera se sumen a la iniciativa d'una trentena d'universitats de l'Estat

Després de la segona assemblea duita a terme pels alumnes de la UIB respecte del referèndum sobre la monarquia, els estudiants han posat data a la consulta: el pròxim 27 de febrer. D'aquesta manera, els alumnes de la UIB se sumen a la iniciativa d'una trentena d'universitats que també faran aquest referèndum.

"Formam part d'un moviment social i polític amb altres universitats de l'Estat que també es demanen quin model d'estat volen assumir i obren un debat entorn d'aquesta qüestió. En total ja en som una trentena, i tot i que amb dates diferents per a l'acte simbòlic, coincidim que no vàrem votar el 1978 i trobam que ara és un bon moment", expliquen en un comunicat els estudiants de la UIB.

Els alumnes manifesten que pretenen que la universitat sigui un agent mobilitzador i un espai lliure on es pugui fomentar la visió crítica per a aquesta proposta, ja que encara no tenen suport de les altres institucions que s'hi engloben. "Aquesta iniciativa és de participació popular i està dirigida a tota la comunitat universitària", declaren.

Quant a la seva difusió, els estudiants han informat que "ja tenim xarxes socials. A Facebook ens trobareu com a 'Referèndum sobre la monarquia a la UIB' i a Twitter i Instagram com a @referendumuib".

Per la seva banda, des de la UIB destaquen que un dels pilars de les universitats és el respecte absolut a les llibertats democràtiques. Així, exposen que "la UIB és i ha de ser un espai on les idees es puguin expressar i debatre amb absoluta llibertat i des del respecte a tota la comunitat universitària".

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF