Societat 08/05/2020

Alumnat i professorat s'hauran de mesurar la temperatura a casa abans d'anar al centre

Es preveu habilitar un espai a les instal·lacions educatives per traslladar-hi els possibles casos de covid-19 fins que el personal sanitari indiqui l'actuació convenient

M. F.
1 min
Imatge d’arxiu d’un infant amb trastorn del llenguatge en una escola de Catalunya.

PalmaLa Conselleria d'Educació encara treballa en la revisió del protocol del procés de desescalada per a la reactivació de les classes presencials als centres de les Illes. Dins les possibles actuacions que planteja el document a les aules s'inclou el mesurament de temperatura, una actuació que, segons el director general de Planificació de la Conselleria d'Educació, Antoni Morante, ha assegurat al diari ARA Balears, s'ha descartat que es faci als centres. Seran el professorat i l'alumnat els que ho faran abans de sortir de casa. "Són mesures de responsabilitat bàsica", ha dit Morante.

Entre les mesures de prevenció del contagi que es prendran als centres educatius per actuar en cas de detectar que alumnes o professorat tenen símptomes compatibles amb el coronavirus hi ha l'habilitació d'un espai on es durà la persona que podria tenir la malaltia. Posteriorment se n'informarà el personal sanitari, que indicarà el procediment a seguir, segons el cas. I finalment es procedirà a la desinfecció de l'espai.

La Conselleria publicarà la setmana que ve el protocol sanitari específic d'actuació als centres educatius, tant en relació amb la detecció d'un possible cas com amb qualsevol acció que pugui provocar un contagi.

stats