Societat 18/10/2019

Almenys 11 detinguts durant les protestes d'aquest dijous a Catalunya

És la quarta nit d'aldarulls en el context de les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes

Ara Balears
1 min
Almenys onze detinguts durant les protestes d'aquest dijous a Catalunya

PalmaEls Mossos d'Esquadra han detingut almenys 11 persones en el marc de les protestes que hi ha hagut a diversos indrets de Catalunya durant la nit d'aquest dijous. És la quarta nit d'aldarulls en el context de les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Un dels punts neuràlgics dels aldarulls ha estat novament la ciutat de Barcelona, on hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i la Policia, que han acabat amb barricades en flames, llançaments d'objectes contra els cossos de seguretat i càrregues per dispersar els grups. També hi ha hagut aldarulls a Girona, igualment amb enfrontaments de manifestants amb policies, trets de pilotes de goma i projectils i llançament d'objectes.

A Barcelona també hi ha hagut actes vandàlics contra mobiliari urbà o contra algun establiment comercial. S'han fet destrosses, per exemple, en una seu bancària, i també s'han incendiat taules, cadires i tendals de terrasses.

Balanç final del SEM dels atesos durant les protestes d'aquest dijous: 42 ferits

El SEM ha informat aquest divendres dematí que durant el dia d'ahir va atendre 42 persones arran de les protestes en contra de la sentència. D’aquestes, 36 varen ser a Barcelona (16 altes 'in situ' i 20 trasllats); 5 a Girona (3 altes 'in situ' i 2 trasllats) i una a Tarragona (1 trasllat).

stats