La presumpta parella d'un jove mort a Magaluf per 'balconing' en culpa la poca altura de les baranes

Ha publicat una carta a Twitter denunciant la manca de mesures de seguretat per evitar caigudes de turistes beguts

La presumpta parella d'un jove britànic mort a  Magaluf el mes passat quan va caure, begut, d'un balcó de l'hotel, ha publicat un escrit a Twitter on  atribueix l'accident a la poca seguretat de les baranes. L'al·lota, que ha publicat l'escrit en un perfil amb el nom de Mia Smith, es queixa que l'altura mínima d'1,09 metres en les baranes que, segons ella, estableix la llei és insuficient per evitar aquest tipus d'accidents perquè, diu, tot just arriba a la cintura. A més, troba "xocant" la manca d'avisos i promoció de la seguretat en els balcons.

En l'escrit Smith reconeix que el mort, que tenia vint anys i a qui es refereix amb el nom de Freddie, havia begut quan va caure, però assegura que no va participar "en cap bogeria de 'balconing'" sinó que, simplement, va caure. El britànic va caure des d'un segon pis i va quedar estès a l'avinguda de Magaluf, cap a les tres de la matinada. Quan els serveis mèdics van arribar al lloc dels fets ja no hi havia res a fer i només en varen poder certificar la defunció. Més tard els policies locals de Calvià van esbrinar des de quina habitació havia caigut i quan hi varen anar va resultar que els companys del jove dormien i no s'havien assabentat de res.

"Per ser completament honesta", diu la jove que s'identifica com la parella de la víctima, "els hotels a  Magaluf  i a altres llocs de festa fan doblers amb els grups que beuen alcohol. Saben que els clients s'engataran, per la qual cosa haurien de prendre precaucions de seguretat extra per mantenir els clients segurs". Recrimina, en canvi, que els hotels no "fan res" per evitar-ho, com ara clausurar les portes dels balcons o apujar-ne les baranes. Demana a tothom que vagi en aquests hotels que prengui precaucions extra i que es difongui el seu missatge per "salvar vides". "Tanca la porta del balcó si has de beure alcohol, sigues extraprudent quan estiguis sobri. Ningú no es mereix anar de vacances i no tornar, ningú no es mereix el dolor de perdre una persona estimada per una cosa que s'hauria pogut evitar fàcilment".

L'autora de l'escrit recorda que  Freddie  no  és   l'única  víctima, en els dos darrers mesos han mort quatre persones per una caiguda d'un balcó a l'estranger. Recorda que  passa  a tot el  món però  especialment a Espanya i "a les seves illes". També critica la falta  d'informació  i prevenció per evitar aquest tipus d'accidents, perquè si fossin més coneguts, seria   més senzill que els mateixos turistes  prenguessin  mesures de seguretat, com tancar el balcó.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF