Societat 20/12/2019

El temporal Elsa ha causat 17 incidències a les Balears fins al migdia

L'Aemet ha activat l'alerta taronja per vent i mala mar a les Illes

Ara Balears
1 min
El vent no donarà treva les properes hores. / ARA BALEARS

PalmaEl temporal "Elsa" ha causat 17 incidències a les Balears fins al migdia, la majoria d'elles per la caiguda d'arbres i la presència de branques a la calçada, segons ha informat el servei d'emergències del 112. Per illes, una desena d'incidents han estat atesos a Eivissa, sis a Mallorca i un a Formentera. A més, s'han registrat ratxes de vent de 82 quilòmetres/hora a Sant Antoni de Portmany, de 81 km/h a Banyalbufar, 76 km/h a Pollença, 75 km/h a Formentera i 71 km/h a la Serra d'Alfàbia, segons l'Aemet.

La jornada a les Illes està marcada pel fort vent i la mala mar. L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta taronja i preveu un cel cobert de niguls amb precipitacions a tot l'Arxipèlag.

A Menorca, el port de Ciutadella està tancat des de mitjanit a causa del mal temps, obligant el 'Martín i Soler' de Baleària a desviar-se fins al port de Maó. La resta de rutes previstes per aquest divendres a Ciutadella han estat cancel·lades. L'illa continua en alerta taronja amb ràfegues de vent de més de 80 quilòmetres per hora i onades de més de quatre metres d'altura. A més, la possibilitat de precipitacions a Menorca és molt elevada.

Màximes que tornaran a fregar els 20 graus a Mallorca, amb mínimes d'entre 14 i 15 graus. A les Pitiüses la màxima serà de 19 graus i la mínima se situarà entorn dels 13 i 15 graus. Màximes de 19 graus també a Ciutadella i Maó, mentre que la mínima serà de 15 graus a l'illa.

stats