Societat 22/01/2021

Alerta taronja per vent fort a les Balears

El port exterior de Ciutadella està tancat al trànsit marítim d'aquesta mitjanit

Ara Balears
1 min
La mar en un dia de vent. / AEMET

PalmaJornada marcada a les Balears pel fort vent a tot l'Arxipèlag. L'Agència Estatal de Meteorologia preveu ratxes de 70 a 80 km/h i que poden superar els 110 km/h a cims i caps. Per aquest motiu, l'Aemet ha activat l'alerta taronja. Per altra banda, la temperatura continuarà estable i, fins i tot, anirà aquest divendres en lleuger ascens. El cel estarà cobert de niguls i no es descarta algun ruixat ocasional que podria anar acompanyat de tempesta, especialment a partir del migdia.

gg

A Mallorca la temperatura màxima arribarà als 20 graus, amb mínimes que no baixaran dels 11 graus. Màximes de 19 graus a les Pitiüses, mentre que la mínima se situarà entorn dels 9 graus. A Menorca la màxima també arribarà als 19 graus, amb mínimes de 8 graus.

Podeu consultar aquí la previsió meteorològica del vostre municipi per als propers dies.

D'altra banda, el port exterior de Ciutadella està tancat al trànsit marítim des de la passada mitjanit a causa del fort vent. El tancament ha provocat el desviament al port de Maó del buc de Baleària "Abel Matutes", que cobreix la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella. La companyia naviliera també ha cancel·lat el "Ramon Llull" que uneix Mallorca amb Menorca.

L'illa es troba en alerta taronja per la previsió de les ràfegues de vent de 90 quilòmetres per hora, però s'espera que arribin als 110 quilòmetres per hora en els caps.

stats