Les Illes Balears continuen en alerta taronja per fortes pluges

De moment, els incidents registrats pel temporal ascendeixen a 138

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté per a tot el diumenge a l'arxipèlag balear l'alerta taronja per pluges intenses que poden arribar als 40 litres per metre quadrat en una hora.

En aquests moments,  els  incidents registrats pel temporal de pluja que des de dissabte afecten les Illes Balears ascendeixen a 138, dels quals 109 s'han produït a Mallorca, 21 a Menorca i 8 a Eivissa.

El matí d'aquest diumenge els efectes més destacats s'han produït a Menorca, on romanen sense subministrament elèctric els municipis de Ciutadella, Alaior, es Migjorn, es Mercadal i part de Maó, segons ha informat el servei de coordinació d'emergències de  l'112 .

Dues subestacions elèctriques, a Ciutadella i a Es Mercadal s'han vist afectades per la caiguda de la xarxa d'alta tensió. En aquests moments, operaris de Red Eléctrica treballen per poder restablir el servei, que podria estar inactiu fins a 24 hores més.

L'organisme de previsió meteorològica ha actualitzat els seus avisos per a aquest diumenge, que es perllongarà per precipitacions intenses, en principi, fins a les 18 h del capvespre.

Al nord, el nord-est i la serra de Tramuntana de Mallorca, i a Menorca, hi ha, a més, alerta groga per pluges persistents que podrien deixar 80 litres per metre quadrat en dotze hores.

Per a les mateixes zones, excepte en la part occidental de la Tramuntana, l'Aemet ha emès un avís groc per vents de fins a 80 quilòmetres per hora.

A les costes de Mallorca i Menorca hi haurà igualment alertes grogues per a fenòmens costaners, amb vents de força 7, que a Mallorca es mantindran tot el matí i a Menorca fins al capvespre.

En totes les illes hi ha, a més, avisos grocs per la possibilitat que es produeixin tempestes.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF