Alerta per pluges intenses a les Balears aquest dimarts

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior adverteix que les precipitacions s'intensificaran

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha anunciat que diverses àrees de l'est peninsular i les Illes Balears es troben en situació d'alerta per pluges intenses. En aquest sentit, adverteixen que les precipitacions que dilluns estan afectant aquestes zones seran més intenses dimarts.

Així, s'espera que a zones de Girona caiguin fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores i 20 litres per metre quadrat en una hora a la resta del territori afectat. Moltes d'aquestes pluges es preveu que caiguin en forma de tempestes. Per altra banda, s'espera que aquest dilluns arribi vent costaner al litoral oriental d'Andalusia.

Davant les pluges intenses que es preveuen a les Balears, el Ministeri de l'Interior recomana reduir la velocitat mentre es condueix, en cas de viatjar en cotxe, i no aturar-se allà on poden acumular-se grans quantitats d'aigua. Així mateix, aconsellen transitar per carreteres principals i autopistes.

Per altra banda, alerten que el ràpid ascens del nivell de l'aigua pot fer malbé els vehicles aparcats a zones inundables i, a més, arrossegar-los, de manera que cal tenir en compte on es deixen estacionats. En qualsevol cas, insten a "no intentar salvar l'automòbil" enmig d'una inundació.

En el cas de les persones que es troben al camp, "cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de les muntanyes" per tal d'evitar travessar parts inundades. De la mateixa manera, és important dirigir-se als punts més alts de la zona.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF