Alemanya podria desaconsellar viatjar a les Balears si els casos de covid-19 no baixen

Segons Turespaña, el govern alemany demanaria quarantena i una PCR als ciutadans que tornassin de les Illes   

Les Illes Balears podrien ser les següents a entrar a la llista de zones de risc que té Alemanya si els casos de covid-19 de l'Arxipèlag no baixen. Segons el darrer estudi de Turespaña, publicat aquest dimarts, el govern alemany ja desaconsella viatjar a Aragó, Catalunya, Navarra, Madrid i el País Basc i, en cas que la situació no canviï, Castella i Lleó i les Balears podrien ser les comunitats següents.

L'augment dels casos de coronavirus que s'estan produint a les Illes durant els darrers dies (aquest dimecres  se'n varen detectar 279 en només un dia) no ha passat desapercebut i Alemanya podria demanar que els seus ciutadans es fessin una PCR i quarantena si tornen de les Illes. 

L'estudi destaca que tot i que l'inici de l'activitat turística es va acollir de manera positiva, "el constant degoteig d'informació preocupant sobre l'increment dels casos" i la consegüent declaració d'algunes comunitats autònomes com a zones de risc "està minant la imatge com a destinació segura i està afectant les decisions de viatge". Recordem que el pla pilot que es va dur a terme a les Illes es va fer, precisament, amb Alemanya, i va fer que abans de finalitzar l'estat d'alarma arribassin a les Balears els primers turistes alemanys. 

La desocupació gairebé es triplica en l’hostaleria, castigada per la pandèmia

Turespaña adverteix que si el govern alemany declara les Balears com a zona de risc els pròxims dies per mantenir-se per sobre dels 50 casos per cada 100.000 habitants, podria tenir un gran impacte en les reserves a la principal destinació turística espanyola dels alemanys. A més, asseguren que l'obertura de Turquia també pot estar influint tant en la cancel·lació de les reserves com en el canvi de destinació dels turistes. 

L'alemany no és l'únic mercat turístic que ha posat les Illes en el seu punt de mira. El Regne Unit ja va anunciar fa unes setmanes que desaconsellava viatjar a les Illes i encara manté aquesta advertència. A més, el Foreign Office també manté la recomanació de no viatjar a Espanya sense excepcions i, de moment, tanca la porta a fer corredors segurs amb les Illes. 

Més de 160 països han establert restriccions als viatgers procedents d'Espanya

Més de 160 països han establert restriccions als viatgers procedents d'Espanya a causa del coronavirus, segons l'última actualització realitzada pel Ministeri d'Afers Exteriors. Aquesta xifra suposa més de tres quartes parts del total de països del món. 

Aquest mateix dimecres dues regions d'Itàlia s’han sumat als territoris que consideren Espanya una zona de risc a causa del gran nombre de rebrots detectats i, en conseqüència, imposen algun tipus de condició als viatgers provinents d'aquest país. Altres països són encara més taxatius: directament han tancat les fronteres amb Espanya.

En l'actualitat gairebé es poden comptar amb els dits de les mans els països que no posen cap inconvenient als viatgers arribats d'Espanya. Alguns d'aquests països són el Iemen, Síria o l'Afganistan.

Més de tres quartes parts dels països del món imposen restriccions als viatgers procedents d'Espanya pel coronavirus

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF