El govern alemany reconeix que estudia recomanar no viatjar a les Balears

Les Illes han superat la marca de 50 casos nous per cada 100.000 habitants de l'Institut Robert Koch

El govern alemany ha reconegut aquest divendres que estudia recomanar als seus ciutadans no viatjar a les Balears, després de l'increment de casos de coronavirus que s'està registrant a les Illes. La portaveu del Ministeri alemany d'Afers Exteriors, Maria Adebahr, ha assegurat en una roda de premsa rutinària que hi ha un procés "en marxa" per avaluar si cal incloure les Balears en el mateix grup que Catalunya, l'Aragó, Navarra, el País Basc i Madrid. "Estam seguint amb atenció les dades que venen d'Espanya, especialment de les Balears", ha dit, segons ha informat l'agència Efe.

El Ministeri d'Exteriors analitza la valoració de les diferents regions en relació amb el risc lligat a la pandèmia de coronavirus. Un dels criteris que es té en compte és l'estadístic, segons les indicacions de l'Institut Robert Koch, el centre epidemiològic de referència del país germànic. Si se superen els 50 casos nous per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, el centre inclou la regió en la llista de zones de risc, on ja hi ha uns 130 països.

Alemanya podria desaconsellar viatjar a les Balears si els casos de covid-19 no baixen

Juntament amb les cinc comunitats autònomes mencionades, en la llista també s'inclouen diverses regions de Bèlgica, Romania, Bulgària i Luxemburg, pel que fa als territoris de la Unió Europea. Les altres zones de risc són de països com Turquia, Rússia i els Estats Units, a banda de zones dels Balcans, Àfrica, Àsia i Oceania.

Les Balears han superat la marca establerta per l'Institut Koch. Segons les xifres oficials, els darrers dies s'han registrat 66,81 casos per cada 100.000 habitants. Les Illes són la destinació turística preferida dels alemanys a Espanya, seguides per les Canàries, Andalusia i Catalunya.

Guia per viatjar des d'Espanya en temps de covid-19: les restriccions en 160 països

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF