Alberto Encinas agraeix el suport del Parlament balear en la cerca de la seva filla

La diputada Silvia Cano, una de les impulsores de la PNL sobre persones desaparegudes, assegura que hi ha hagut millores en l'atenció a les víctimes

El pare d'Olivia Encinas – desapareguda fins al passat 4 de desembre–, Alberto Encinas, s'ha reunit aquest dilluns amb el president del Parlament, Vicenç Thomàs, diputats i representants de la Fundació Europea per a persones desaparegudes. Encinas ha agraït el suport del Parlament en la cerca de la seva filla, principalment per l'impuls de la PNL, que va suposar "un granet d'arena" molt important.

Una de les diputades encarregades de posar-la en marxa va ser la socialista Silvia Cano, qui ha reconegut que arran de la declaració institucional s'han reforçat els mitjans de cerca i suport a les víctimes. Segons Cano, "totes les conselleries fan feina per complir amb la PNL" i, en l'àmbit estatal, "s'ha fet un conveni per a l'atenció a les víctimes del delicte". A més, ha recordat que la fundació Paco Lobatón a final del 2018 va premiar el Parlament de les Illes Balears per ser una de les institucions que més suport han donat a les persones desaparegudes.

Alberto Encinas: "Jo no vull privar la meva filla de la seva mare"

A la trobada també hi ha assistit Natalia Rodríguez, la mare de la desapareguda Malén Ortiz, qui, tot i celebrar la troballa d'Olivia, espera "estar aviat" amb la seva filla. "Tant de bo continuï la bona ratxa dels investigadors i Malén aparegui. Ja són sis nadals sense ella i aquestes són dates molt dures", ha afegit.

Per la seva banda, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha assenyalat que l'objectiu de la reunió és "intercanviar opinions de manera positiva per no defallir en la cerca de persones desaparegudes". Thomas ha reconegut que "hem solucionat un assumpte, però en queden altres per descobrir".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF