Societat 21/04/2020

L'Ajuntament de Palma reactiva els serveis de certificació i inspecció d'obres

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha anunciat la publicació d'una guia de tramitació electrònica

A. T.
2 min
Molts de ciutadans balears volen canviar d'habitatge, però no poden a causa dels factors econòmics

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha informat aquest dimarts a través d'una roda de premsa telemàtica que l'Ajuntament ha reprès els serveis de certificació de final d'obra i dels zeladors, encarregats de supervisar-les. Truyol ha comparegut davant els mitjans després de reunir-se, també per videoconferència, amb el Consell de Gerència d'Urbanisme.

A banda d'això, l'edil ha anunciat que la seva àrea posarà a disposició dels col·legis professionals una guia d'instruccions per facilitar els tràmits telemàtics amb relació als expedients d'obres i activitats. Aquestes mesures s'han pres arran de la reincorporació a la feina de diferents sectors –entre ells, el de la construcció– la setmana passada.

Així, Truyol ha recordat que entre els serveis essencials es troba la tramitació d'obres. "L'Ajuntament de Palma ha d'estar al costat dels col·lectius més vulnerables i de l'activació dels sectors econòmics per garantir un cert dinamisme", ha declarat l'edil. Amb aquest objectiu, Model de Ciutat "treballa de manera col·laborativa amb l'Institut Municipal d'Innovació (IMI) per fer les millores necessàries i tenir totes les eines digitals possibles", ha afegit.

Pel que fa a la reactivació de les obres, Truyol ha destacat la "important tasca dels zeladors, que es posa en marxa amb la col·laboració de la Policia Local". De manera conjunta, aquests treballadors tornaran a "atendre les denúncies ciutadanes, inspeccionar el compliment de les ordres de suspensió d'obres i de les llicències atorgades". En aquest sentit, la regidora assenyala que "ara més que mai és important revisar el compliment dels permisos municipals per protegir la ciutadania".

Al mateix temps, Truyol recomana a les empreses que tinguin expedients d'obres i activitats ja iniciats continuar els tràmits via telemàtica. Per fer-ho, indica, tenen a la seva disposició la plataforma Sistra, de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la plataforma d'interconnexió de registres de l'Administració General de l'Estat, ORVE.

stats