Societat 07/06/2022

L'Ajuntament de Palma vol deixar de subvencionar festes que promoguin l'alcohol

Cort ha presentat aquest dimarts el Pla Estratègic Municipal de Prevenció de les Addiccions 2022-2026

2 min
123.168 € per combatre les addiccions a Menorca

PalmaL'Ajuntament de Palma inicia el camí cap a una destinació clara: deixar de subvencionar les festes que promoguin l'alcohol. Així ho ha afrmat aquest dimarts la regidora de Turisme i Sanitat de Palma, Elena Navarro, en la roda de premsa de presentació del Pla Estratègic Municipal de Prevenció de les Addiccions (PEMPA) 2022-2026. Amb les mesures compreses en aquest nou document, Navarro ha afirmat que la tendència ha d'anar cap a la no promoció de les begudes alcohòliques. Així, una de les primeres festes que es podrien veure afectades és l'Oktoberfest. "Segons com es promocioni, tindrà o no suport municipal", ha afirmat en aquest sentit l'edil.

Una de les novetats d'aquest document –que actualitza l’anterior Pla de drogodependències (2005-2009)– incorpora noves addiccions sense substància com ara les apostes, les xarxes socials, la pornografia i els videojocs, entre d’altres. En aquest sentit, Navarro ha detallat que "el Pla és un marc en el qual es concreten 66 mesures en quatre línies estratègiques i que són actuacions centrades en el terreny”. Entre aquestes mesures, destaquen la prevenció de les addiccions a la programació i organització de festes, o excloure la publicitat de begudes alcohòliques, sales de jocs, jocs d’apostes i jocs digitals a les activitats organitzades per l’Ajuntament, els instituts i les empreses municipals.

Juntament amb això, i amb motiu del PEMPA, l'Ajuntament ja ha tirat endavant una enquesta a 2.000 estudiants de Palma d'entre 12 i 18 anys per debatre i elaborar estratègies per afrontar la problemàtica de les addiccions. A l'espera dels resultats d'aquestes entrevistes, el Pla s'ha elaborat a partir dels resultats del 2018 de l'informe Estudes, que abasta les edats compreses entre els 14 i 18 anys i que té una mostra d'uns 900 estudiants de totes les Balears.

Sobre el Pla, el batle de Palma, José Hila, ha destacat que per primera vegada aquest pla inclou fenòmens com l'addició a les pantalles o als videojocs. "És un pla que està viu en el qual s'aniran incorporant estudis, accions i tota la informació que puguem. Tindrà suport pressupostari perquè és una feina que han de fer totes les àrees municipals", ha declarat.

stats