Societat 17/11/2021

L'Ajuntament de Palma vendrà solars públics per comprar pisos que destinarà a lloguer social

Els gestionarà el Patronat Municipal de l'Habitatge, que actualment en té gairebé 400

2 min
Vista general del port de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu posar a la venda solars de la seva propietat per recaptar doblers que es destinaran a la compra d'habitatges ja construïts que s'oferiran en règim de lloguer social. Els pisos els gestionarà el Patronat Municipal de l'Habitatge, que actualment en té gairebé 400, segons expliquen fonts de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat. De moment, no se sap quants se'n podran comprar, però tampoc quins són els solars que es posaran a la venda.

La proposta, que es preveu que es posi en marxa a partir de l'any que ve, s'ha fet a la comissió informativa de pressupostos d'aquest dimecres. Model de Ciutat ja treballa en l'elaboració d'un llistat de solars on, per la seva ubicació i plantejament, no s'hi pot construir habitatge de protecció oficial, motiu pel qual es volen bescanviar per habitatges ja fets.

La regidoria disposarà d'un pressupost de 28,4 milions d’euros l'any que ve, una xifra que suposa un increment d'un 11,3% respecte de l'actual. “Aquests comptes tenen com a prioritat millorar els espais i equipaments públics de la ciutat”, ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, en un comunicat.

Una de les partides més destacades són els 10 milions que es destinaran a la compra del camp de futbol Lluís Sitjar. El tràmit es farà a través d'un concurs de compra pública per ampliar el patrimoni municipal amb l'objectiu que sigui un nou espai públic per a la ciutat i que puguin gaudir-ne els veïns.

També hi ha una partida de 120.000 euros per invertir en el projecte de rehabilitació de les Voltes; 170.000 per aportar al projecte de les obres del Baluard del Príncep i 150.000 per completar el finançament del projecte de les Torres del Temple.

87,8 milions per a Seguretat Ciutadana

El pressupost de l'àrea de Seguretat Ciutanda de l'Ajuntament de Palma de l'any que ve diposarà de 87,8 milions d'euros, 2,2 més que l'actual. D'aquesta quantitat, un 73% es destinarà a la Policia Local (64,1 milions) i la resta (23,5 euros) al cos municipal de bombers. L’reàa aglutina el 18,5% del total del pressupost del Consistori previst per al 2022, que serà el més elevat fins ara, amb 475,4 milions.

La despesa destinada a personal (77 milions) suposa un 88% del total de pressupost de despesa. La primera tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha dit que l'objectiu és dur la plantilla de Seguretat Ciutadana "al segle XXI", amb més recursos materials i humans, innovació i formació.

stats