Societat 09/07/2021

L'Ajuntament de Palma redueix l'espai que ocupen les terrasses al barri de la Gerreria

Es limita la superfície disponible per muntar-les a la plaça de la Quartera, la plaça del Mercadal i el carrer del Pes del Formatge

2 min
Una terrassa a Santa Catalina, un dels punts on l'Ajuntament de Palma també preveu limitar l'espai públic que ocupen.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat un decret aquest divendres per reduir l'espai que ocupen les terrasses a la barriada de la Gerreria, concretament a la plaça de la Quartera, la plaça del Mercadal i el carrer del Pes del Formatge. Les noves restriccions entraran en vigor quan es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), aproximadament d’aquí a una setmana.

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Cort, Alberto Jarabo, ha explicat en una roda de premsa que en aquests tres punts del centre de Ciutat es concentren moltes persones que, especialment en horari nocturn, provocen problemes de convivència entre el sector de la restauració i el dret al descans dels veïns.

La superfície que podran ocupar els bars i restaurants de les places i el carrer de la Gerreria passarà dels 59,30 metres actuals a 45 metres, la qual cosa suposa una reducció del 7,75% al 5,88% del total de la superfície ocupada que permesa fins ara. A la plaçade la Quartera, Jarabo ha dit que hi ha tres terrasses amb un percentatge d'ocupació "elevat" i que atreu músics de carrer sense permís que incrementen el renou a la zona.

Jarabo ha justificat la nova limitació perquè els locals dels tres punts han acumulat un gran nombre de sancions per part de la Policia Local i queixes veïnals. A més, es troben en una zona declarada d'especial protecció acústica des de gener de 2013, cosa que obliga a desmuntar les terrasses a les 23 h, malgrat que això s'incompleix reiteradament.

L'edil ha recordat fa poques setmanes el ple de Cort va aprovar convertir el carrer del Pes del Formatge en una zona per a vianants, cosa que va generar crítiques per part d'una desena d'entitats veïnals del centre de Palma. Criticaren que la mesura suposava una "trampa" per posar més terrasses i afavorir els bars, perquè la via ja és Acire i només poden circular vehicles dels residents. El regidor, però, ha dit en la roda de premsa que volen evitar que es generin més problemes de convivència, i ha dit que la mesura que presentada aquest divendres està consensuada amb la Federació de Veïns de Palma, de la qual formen part la desena d'entitats que criticaren la conversió del carrer.

Jarabo també ha dit que la intenció és limitar l'espai ocupat a altres punts de la ciutat on hi ha un "excés per part de molts de restauradors", i que ja tenen esborranys per fer-ho a la Llotja i la plaça de les Drassanes. El mateix es farà a punts de la Platja de Palma i Santa Catalina, però l'equip de govern vol estudiar-ho amb temps per evitar una nova sentència com la que va declarar nul el decret municipal que establí una restricció horària específica per als bars i restaurants del barri de la Llotja. D'altra banda, el portaveu de Cort també ha recordat que el 30 de setembre finalitzarà la llicència perquè les terrasses ocupin places d'aparcament.

stats