Societat 01/09/2020

L'Ajuntament de Palma no va poder accedir al 33% dels prostíbuls l'any passat

Les entitats que treballen per al Consistori varen atendre 1.735 dones i enguany es destinen 270.000 euros d'ajudes contra l'activitat

K. O.
2 min
El coronavirus allibera 15 víctimes d’explotació sexual

PalmaLes entitats socials que treballen per a l'Ajuntament de Palma com ara Metges del Món, Creu Roja i Casal Petit varen atendre l'any passat 1.735 dones que exercien la prostitució, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas. En un 33% dels locals on se sospitava que hi podia haver prostitutes no s'hi va poder accedir, com ha apuntat la regidora, però fonts del Consistori expliquen a l'ARA Balears que en la memòria de les entitats no s'especifica quants establiments es varen visitar per atendre dones.

La majoria de pisos on es practica la prostitució s'usen temporalment perquè si hi ha queixes canvien de lloc. Al carrer pràcticament no hi ha prostitució a Palma i majoritàriament es fa en pisos i locals tancats, com ha dit Vivas, que ha anunciat una ajuda de 270.000 euros amb l'objectiu de posar fi a "l'explotació sexual". La subvenció també haurà de servir per saber més detalladament com està l'activitat a Palma.

La subvenció suposa un increment del 103% respecte de la de l'any passat i és una eina de l'Ajuntament per poder accedir a les dones en situació de prostitució i ajudar-les. Enguany és especialment important a causa de l'emergència social provocada pel coronavirus, segons ha comentat Vivas. "És molt important protegir les víctimes de violència de gènere i les víctimes d'explotació sexual", ha assegurat.

Durant la roda de premsa, la regidora ha advertit que Espanya és el país europeu on més se sol·liciten els serveis de prostitució i s'arriba al 39% dels homes d'entre 35 i 55 anys, segons un estudi de l'Associació per a la Prevenció, Reinserció i Atenció de la Dona Prostituïda. A partir d'aquest percentatge, Vivas ha dit que a Palma hi ha uns 81.120 "puters" que són "els responsables de l'existència de l'activitat".

Cal recordar que la consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, va informar el 26 d'agost que l'Advocacia de la Comunitat està treballant en una nova resolució per tancar els prostíbuls de dia. Aquesta decisió va arribar després de rebre una carta de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en què s'instava les comunitats autònomes a tancar aquests locals.

stats