Societat 17/12/2021

Cort finalment no permertà fer torrades per la revetla de Sant Sebastià

La normativa sanitària no ho permet, perquè els serveis de menjar i beure s'han de fer asseguts en una taula i respectant la distància en tot moment

ARA Balears
2 min
Gent torrant.

PalmaLa remuntada de la pandèmia finalment ha obligat l'Ajuntament de Palma a prendre la decisió de no autoritzar posar torradores als carrers el 19 de gener, dia de la revetla de Sant Sebastià. Dimarts el portaveu de l'equip de govern, Alberto Jarabo, ja ho veia "complicat", i aquest divendres s'ha decidit que per motius sanitaris no estiguin permeses. El Consistori justifica la mesures basant-se en l’apartat III.5 del Pla de mesures de prevenció, contenció i coordinació per fer front al covid-19.

La normativa actual estableix que els serveis de menjar i beure s'han de fer asseguts en una taula i respectant en tot moment la distància d'un metre i mig entre les agrupacions de persones, segons ha explicat Cort en un comunicat. A més, la gent que vagi a la revetla haurà de dur mascareta obligatòriament, perquè es tracta d'un esdeveniment multitudinari.

La Regidoria de Participació Ciutadana i Govern Interior, en canvi, sí que autoritzarà els serveis de la restauració, com ho són les barres, a fi de traslladar l'activitat dels locals tancats a un espai a l'aire lliure.

Llevat del 19 de gener, la resta de dies sí que estaran permeses les torradores sempre que s'hagi demanat autorització a l'Ajuntament. Els documents es trobaran a la seu electrònica de la web www.palma.cat. L'organització de totes les activitats s'anirà revisant tenint en compte la normativa sanitària vigent en cada moment.

Cal tenir en compte que la corba de contagis continua enfilant-se a les Balears i "continuarà pujant", segons va advertir dijous el portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz. "Fins on arribarà aquesta xifra és responsabilitat nostra", va afegir. Preveu que el pic de l'onada arribi a mitjan gener i provoqui una "pressió important" en el sistema sanitari. El portaveu va subratllar que "les xifres no són bones" per arribar a Nadal i va demanar que, sobretot per les festes, es compleixin les mesures de protecció.

stats