Societat 13/10/2021

L'Ajuntament de Palma destina dos milions d'euros en subvencions a les associacions de veïns

L'àrea de Mobilitat ha convocat ajuts per millorar l'accessibilitat i la seguretat del servei autotaxi

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaEl portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dimecres les subvencions per a associacions de veïns de Palma i les seves federacions per al període 2022-2024, dotades amb 2,1 milions d'euros, que es distribuiran en 700.000 euros l'any. L'objectiu de la convocatòria, segons ha explicat Jarabo, és afavorir la cooperació entre l'Ajuntament i el sector associatiu sense ànim de lucre.

En aquest sentit, el regidor ha destacat que "és molt important per enriquir i donar una empenta al teixit associatiu de la ciutat, que ha estat fonamental durant la pandèmia del covid, i que ara, gràcies a aquesta convocatòria, podrà presentar projectes ben acurats i definits que els permetin tenir un finançament durant un període llarg de temps". "Això, alhora, els permetrà consolidar el seu funcionament, generant projectes i iniciatives comunes a diferents barriades de ciutat", ha afegit Jarabo.

Així, es podran beneficiar dels ajuts les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes a Palma, les associacions veïnals i les federacions exclusivament veïnals. El període de presentació de projectes és de dia 20 d'octubre (l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears) fins dia 18 de novembre. Les sol·licituds s'hauran de presentar a la Seu electrònica de l'Ajuntament de Palma o a través del registre electrònic general.

Autotaxi

A més, la Junta de Govern municipal ha aprovat aquest dimecres dematí la convocatòria de subvencions als titulars de llicències d'autotaxi per promoure la incorporació de vehicles accessibles adaptats i també elements que millorin la seguretat dels vehicles com ara mampares o càmeres. L'àrea de Mobilitat convoca cada any aquesta subvenció, que està dotada amb 40.000 euros.

Primers auxilis

Per altra banda, l'Ajuntament ha donat llum verda a l'adjudicació a l'empresa Cruz Roja Española del servei d'assistència sanitària preventiva i primers auxilis necessaris per fer programes d'activitats festives que organitza el servei de Participació Ciutadana. S'adjudica per un import de 80.956,38 euros i s'iniciarà dia 31 de desembre de 2021 i durarà fins dia 30 de desembre de 2023.

Policia muntada

Finalment, la junta de govern ha adjudicat a l'empresa Bassa Riera el subministrament d'aliments i material de llit per a la Secció Muntada de la Policia Local de Palma. La durada del contracte serà de dos anys prorrogables a dos anys més. La despesa estimada serà de 31.434 euros.

stats