Societat 12/02/2021

Cort limitarà a 30 la velocitat dels carrers de la Indústria, de la Llibertat i del Comte de Barcelona per afavorir els ciclistes

També es reduirà a tres vies més per unir els barris de Santa Catalina, Son Espanyolet, Son Dameto i el Camp d’en Serralta

1 min
Palma aprofita la crisi  Del covid-19 per impulsar La mobilitat sostenible

L'Ajuntament de Palma ha anunciat que limitarà la velocitat màxima permesa a 30 quilòmetres per hora als cèntrics carrers de la Indústria, de la Llibertat, del Comte de Barcelona i d'Espartero per afavorir-hi l'ús de la bicicleta i el patinet. També s'aplicarà el mateix criteri a les vies de Teodor Llorente i de Catalunya per unir els barris de Santa Catalina, Son Espanyolet, Son Dameto i el Camp d'en Serralta.

Els cotxes hauran de circular compartint les vies amb les bicicletes i els patinets. Els dies 17 i 18 de febrer se senyalitzarà en horari nocturn el tram del nou itinerari entre el carrer de Catalunya i el passeig de Mallorca, i es preveu que dia 19 dematí es finalitzi la senyalització restant.

Mapa de l'itinerari on la velocitat es limita a 30 quilòmetres per hora

L'àrea de Mobilitat ha decidit reduir la velocitat en aquests carrers perquè són zones amb pocs carrils bici i on hi ha una elevada concentració d'escoles. La mesura permetrà incrementar la seguretat viària i promoure l'ús de la bicicleta i el patinet, segons ha explicat Cort en un comunicat.

"Volem provar-ho i veure com funciona", ha comentat el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, en una roda de premsa on ha avançat que la intenció és fer més actuacions similars. Sobre la limitació a 80 quilòmetres per hora a la via de cintura, que va entrar en vigor l'1 de febrer, l'edil només ha comentat que "ara no hi ha tants embossos com abans":

stats