L'Ajuntament de Palma unirà amb un carrer per a vianants la plaça de París i el Carrefour de la via de cintura

Cort preveu començar les obres de l'eix cívic de Cotlliure el 2022, després de fer un procés participatiu amb la ciutadania

L'Ajuntament de Palma preveu fer un carrer per a vianants que uneixi la plaça de París i el carrer del Bisbe Bernat Nadal, a l'altura del Carrefour de la via de cintura. El projecte forma part de l'eix cívic de Cotlliure, que a la pràctica suposa una perllongació del carrer de Blanquerna. Cort preveu que les obres comencin el 2022, segons ha explicat l'àrea de Model de Ciutat en un comunicat. El Consistori ja ha licitat un contracte que ha d'incloure un procés de participació ciutadana i la redacció del projecte bàsic i d'execució amb un pressupost de 62.190 euros.

La iniciativa cohesionarà tres barriades amb gran densitat de població: Bons Aires, Camp Redó i Cas Capiscol. La intervenció abasta una superfície de 22.463 metres quadrats amb una longitud lineal d'1,1 quilòmetres. "Posam en pràctica un nou model d'urbanisme innovador, més humà i que fomenta la cohesió social i fa partícips els veïns en el seu disseny", segons la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

En el projecte s'utilitzarà l'urbanisme tàctic, o sigui, tasques de millora de l'espai públics que són de fàcil aplicació i permeten reduir el temps de les intervencions. El futur eix també permetrà dissenyar camins escolars segurs, una reclamació "molt important" dels centres docents propers al carrer de Cotlliure, que representen més de 5.000 alumnes, segons Cort. 

El projecte, a més, fomentarà la creació d'un teixit comercial a la zona que beneficiarà els residents, i els connectarà amb el centre. La creació de l'eix cívic de Cotlliure permetrà activar la figura de centre comercial a cel obert, previst al pla d'equipaments comercials del Consell de Mallorca amb l'objectiu de promoure el petit comerç.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF