L'Ajuntament de Palma destinarà 30.000 euros a la instal·lació de càmeres de vigilància als taxis

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, han informat que dilluns vinent es reuniran amb representants del sector per exposar-los les mesures i escoltar les seves peticions

L'àrea de Mobilitat disposa de 30.000 euros per subvencionar l'adquisició de càmeres de vigilància en una convocatòria per al sector del taxi. La partida està prevista dins del pressupost de 2019. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha informat que el que s'està fent és modificar la convocatòria per incloure les càmeres alhora que s’està estudiant incrementar la dotació de la partida. A més, el proper dilluns Mobilitat i Seguretat Ciutadana ja han anunciat que es reuniran amb representants del sector del taxi per exposar-los les mesures i escoltar les seves peticions.

En relació amb la proposta del Partit Popular que ha demanat que l'Ajuntament de Palma doni suport al sector i apliqui mesures per augmentar la protecció dels treballadors del taxi, el regidor de Mobilitat s'hi ha mostrat d'acord. Tanmateix, ha volgut recordar que la part d’adopció de mesures ja s’ha resolt pel que fa a la gestió i que s'ha donat resposta a les peticions que els taxistes els han traslladat. Ferrer ha assegurat que han mantingut reunions periòdiques durant aquests anys.

"Vàrem enviar una carta a totes les patronals per mostrar-los el nostre suport, rebutjar les agressions i explicar-los les mesures que adoptarem", ha explicat el regidor de Mobilitat.

Joan Ferrer també ha volgut recordar que la Policia Local ha col·laborat en tot moment amb la Policia Nacional, que s’encarrega de la investigació perquè es tracta de robatoris amb violència.

Les propostes del PP de Palma

El Partit Popular de Palma també durà al ple de gener de l'Ajuntament una proposta en relació amb les agressions sofertes pels treballadors del sector del taxi. El PP ha criticat la manca d'implicació per part del batle de Palma, Antoni Noguera. "Lamentam que el batle i la regidora de la Policia Local, Angélica Pastor, no hagin sortit a donar la cara per donar-los el seu suport", ha declarat.

Els populars presentaran un seguit de propostes que hauran de ser negociades amb les diferents associacions de taxis, entre les quals hi ha: exigir més presència policial a les barriades i a les parades de taxis on hi hagi oci nocturn, l'elaboració d'un protocol d'actuació per als conductors del taxi en cas de robatori o agressions i la instal·lació efectiva de càmeres de seguretat per part de l'Ajuntament de Palma.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF