Societat 28/11/2018

L'Ajuntament de Palma deixa sense adjudicar 157.000 euros en ajudes per al lloguer d'habitatges

El Consistori només ha aprovat 68 peticions d'ajuda i reconeix que s'ha de revisar la convocatòria per evitar que no s'executi tot el pressupost

Carles Tudurí
2 min
La demanda d'ajudes per habitatge ha estat inferior a l'esperada.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimecres que dels 250.000 euros que tenia previst atorgar en ajudes per a l'habitatge només s'han atorgat 92.239 euros, atès que tan sols s'han aprovat 68 peticions de les 104 rebudes. Això significa que més de 157.000 euros han quedat sense adjudicar tot i que Palma és una de les ciutats d'Espanya amb els lloguers més cars.

La portaveu de l'Ajuntament, Susanna Moll, ha explicat que es revisaran els requisits i la difusió que s'ha fet d'aquesta convocatòria per evitar que no s'executi en la seva totalitat. De moment, el Consistori ja ha procedit al pagament de 79.000 euros d'aquesta convocatòria i espera pagar la resta en els pròxims dies.

Les peticions d'ajuda que no s'han acceptat han estat 36. Segons Moll, la majoria d'aquests expedients s'han rebutjat perquè incomplien alguns requisits: els demandants tenien més ingressos dels establerts o algun immoble en propietat. En alguns casos tampoc no s'ha entregat algun document imprescindible, com el contracte de lloguer.

L'àrea municipal d'Urbanisme havia anunciat aquest any 250.000 euros en ajudes per a les persones d'entre 18 i 35 anys amb les rendes més baixes. S'havia calculat que aproximadament un centenar de titulars podrien beneficiar-se de les subvencions, que es varen poder sol·licitar a partir de setembre. L'ajuda es pot rebre durant un any i es pot tornar a demanar en la convocatòria següent.

Per optar a la subvenció els ingressos no poden superar els 15.000 euros anuals. L'ajuda màxima és del 40% del lloguer, fins a un màxim de 220 euros al mes. Els criteris que donen prioritat a l'hora d'accedir a la subvenció són haver perdut l'habitatge per un desnonament, tenir algun tipus de discapacitat, ser víctima de violència de gènere i terrorisme o pertànyer a famílies monoparentals o nombroses.

stats