Societat 02/09/2020

L'Ajuntament de Palma ofereix 62.000 euros en projectes de cooperació internacional

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGBTI, Sonia Vivas, assegura que l'objectiu és "contribuir al desenvolupament dels països que estan empobrits"

A. T.
1 min
Ajuntament ee Palma

PalmaLa junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres les subvencions de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI en matèria de cooperació internacional. La Regidoria destinarà enguany la mateixa partida econòmica que el 2019, 62.000 euros, tot i que falta per crear una nova línia –amb un pressupost a part– destinada exclusivament a temes relacionats amb el col·lectiu LGTBI amb caire de drets humans i amb els països empobrits.

La regidora de l'àrea, Sonia Vivas, ha especificat que el Consistori té dues modalitats de subvencions de cooperació internacional. Per una banda, hi ha la que es fa al lloc d'origen, als països empobrits o en vies de desenvolupament, que s'atorguen per mitjà del fons mallorquí de solidaritat i que està pendent d'assignar. Per l'altra banda, en tenen una de sensibilització a la ciutat, que és la que s'ha aprovat aquest dimecres.

S'hi podran presentar les entitats que treballen en cooperació internacional a Palma i es preveu que a partir de la setmana que ve es puguin començar a rebre sol·licituds de projectes. Malgrat això, ha puntualitzat Vivas, la modalitat s'haurà d'adaptar a la situació canviant derivada del covid-19. Així, s'espera que "es puguin fer mitjançant les TIC" i es valorarà el que "es pugui fer mitjançant internet", ha dit la regidora.

Els principals objectius de la convocatòria es basen a "fomentar els drets humans, educar en el desenvolupament sostenible les relacions nord i sud, en la problemàtica dels pobres i la lluita del racisme i la xenofòbia". Es pretén, en aquest sentit, promoure "una consciència crítica i de transformació social sobre la realitat política i culta que envolta les relacions nord i sud".

stats