L'Ajuntament de Palma dona 285.000 euros en ajudes a 842 famílies vulnerables

Els centres municipals de serveis socials continuen funcionant amb equips de guàrdia i atenent les situacions d'urgència

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha concedit durant els deu primers dies de confinament un total de 285.000 euros d'ajuts econòmics per atendre 842 famílies vulnerables de la ciutat que pateixen la crisi sanitària. Pel que fa als centres municipals de serveis socials de Cort, continuen funcionant amb equips de guàrdia i atenent les situacions d'urgència.

Les 757 ajudes serveixen per cobrir les necessitats bàsiques i d'habitatge de famílies en situació de vulnerabilitat, segons ha explicat Cort en un comunicat. Durant el confinament s'ha reforçat el repartiment de menjar a domicili, el qual ara també inclou les famílies, que beneficia 711 llars de Palma, 11 més que fa només cinc dies, quan es varen comptabilitzar les primeres dades del servei d'ençà que es va decretar l'estat d'alarma.

Benestar Social ha posat en marxa un nou dispositiu per gestionar la demanda de col·lectius vulnerables perquè rebin aliments a casa, que destina tècnics dels serveis no essencials a fer les compres i dur-les a les famílies que ho necessitin.

El poliesportiu de Son Moix permet acollir 50 persones sense llar cada vespre durant el temps que duri l'estat d'alarma, com ja va informar l'Ajuntament de Palma. Els usuaris són atesos per treballadors socials, sanitaris i de seguretat privada. L'objectiu és que aquestes persones puguin funcionar igual que la gent que passa el confinament a casa, només sortint per comprar aliments i anar a la farmàcia. També poden sortir per torns a un espai que s'ha habilitat a l'aparcament.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF