L'Ajuntament de Palma destinarà 3, 2 milions a la gestió integral de sis centres de dia

Borràs: "Els centres serveixen per pal·liar la soledat de la gent gran i motivar-la per retardar-ne l'envelliment i donar un respir a les famílies"

La regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, s'ha mostrat satisfeta perquè l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres la gestió integral de sis centres de dia adreçats a persones de més de 65 anys (Son Dureta, Son Sardina, Coll d’en Rebassa, S’Estel, Son Ferriol i Son Cladera),  als quals es destinaran 3,2 milions d'euros. "Els centres serveixen per pal·liar la soledat de la gent gran, motivar-la per retardar-ne l'envelliment i per donar un respir a les famílies", ha explicat.

A l'octubre es preveu que s'incorporin a la xarxa municipal els centres de dia de Son Ferriol i de Son Cladera. Borràs també ha recordat que s'ha cedit un solar per fer un nou centre a la Indioteria, però que això es podrà dur a terme la següent legislatura. També ha assenyalat que es va recuperar la gestió municipal a final del 2017 i que és un compromís de Cort amb la gent gran continuar ampliant la xarxa.

A Palma, segons les xifres de l'Ajuntament, hi viuen 60.000 majors de 65 anys, cosa que representa un 15,44% de la població. D'aquest percentatge, l'Ajuntament palmesà n'atén un 2%.

Els centres, segons comenta la regidora, el podran gestionar també empreses petites i cada un s'estudiarà individualment. També es millora perquè s'incorpora una persona més a l'equip, concretament qui fa  les feines  d'auxiliar. Així, hi haurà 30 persones que seran ateses per cinc professionals que són, bàsicament, auxiliars, fisioterapeutes , infermers, terapeutes ocupacionals i treballadors socials.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF