Societat 02/06/2020

L'Ajuntament de Palma incrementa un 103% les ajudes contra la prostitució

La partida d'enguany serà de 275.000 euros, mentre que el 2019 fou de 135.000

K. O.
1 min
El negoci del sexe fa l’agost amb la massificació turística

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha anunciat que el pressupost d'enguany per lluitar contra la prostitució al municipi serà de 275.000 euros, que implica un augment d'un 103% respecte de les ajudes de l'any passat, quan s'hi varen dedicar 135.000 euros.

Els doblers serviran perquè les entitats Creu Roja, Metges del Món i Casal Petit, que integren la Xarxa d'Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució a Palma (XADPEP), puguin continuar treballant per erradicar l'activitat. Vivas ha explicat en una roda de premsa telemàtica aquest dimarts que durant el confinament les entitats han atès 548 persones i que les principals demandes han estat la tramitació d'ajudes econòmiques i la petició de suport psicosocial i emocional.

"Parlar de prostitució és parlar de dones que són víctimes d'una explotació constant del seu cos", ha comentat la regidora, i ha afegit que un 96% de les persones que es prostitueixen són dones. També ha apuntat que, tot i el confinament decretat per evitar contagis de coronavirus, durant l'estat d'alarma els consumidors de prostitució han continuat contactant amb dones. "El masclisme és una pandèmia paral·lela", ha assegurat Vivas.

La prostitució es triplica durant la temporada alta, segons va explicar fa pues setmanes, Belen Matesanz, coordinadora de Metges del Món a la presentació de l'informe de 2019 del servei d'atenció a persones en situació d'explotació sexual. L'any passat la XADPEP va atendre 1.732 persones, un 96% de les quals varen ser dones; un 3%, persones trans, i un 1%, homes. Pel que fa a la nacionalitat, un 49% de les persones ateses era d'Amèrica del Sud; un 19%, de la Unió Europea; un 18%, d'Àfrica; un 7%, d'Espanya i un 5%, d'Àsia.

stats