Societat 16/06/2020

Palma amplia la convocatòria d'ajudes al petit comerç fins dia 30 de juny

Cada botiga rebrà un màxim de 2.300 euros

Catalina Riera
1 min
Només podran demanar la subvenció les empreses que vulguin fer una sèrie de millores específiques

PalmaL'Ajuntament de Palma ha ampliat el termini de presentació de les subvencions del petit comerç. En un principi, la data límit era dia 15 de juny, i ara els comerciants interessats tindran fins dia 30 de juny, ja que "a causa del coronavirus molts dels botiguers no han tingut temps de presentar-la", ha indicat el regidor de Comerç de Palma, Rodrigo Romero, en una roda de premsa.

Amb aquesta iniciativa, cada comerciant rebrà fins a 2.300 euros. Però només podran demanar la subvenció "les petites empreses que vulguin fer millores tecnològiques o arquitectòniques per millorar la seguretat del local, implantació i disseny de la imatge del local o millores energètiques i sostenibilitat", ha apuntat el regidor. Així mateix, per als que s'hagin d'adaptar a la normativa arquitectònica per fer el local més accessible, també s'amplien les ajudes fins a 4.600 euros.

Aquestes subvencions pretenen ajudar les petites empreses en aquelles inversions que s'hagin fet o que s'han de fer des de l'1 de setembre de 2019 fins a l'1 de setembre de 2020. Per exemple, les "mampares de protecció i terminals de punt de venda tpv". No obstant això, el sector de la restauració no se'n podrà beneficiar, però sí que podrà "optar a la insonorització i l'accessibilitat a la millora energètica".

Per altra banda, el regidor ha manifestat que el mes de setembre es tornarà a convocar la subvenció anual específica per a establiments emblemàtics. Recorda que normalment constava de 20.000 euros, però que enguany va pujar a 25.000, i ara, com a mesura excepcional a causa de la crisi sanitària, la quantitat s'augmenta fins a "50.000 euros per a establiments emblemàtics".

stats