Societat 12/09/2019

Les ajudes al lloguer no arriben als més necessitats, segons Consubal

L'Associació de Consumidors i Usuaris de les Balears ha demanat al Govern que posi en marxa alternatives

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes ajudes que dona el Govern perquè les persones que ho necessitin puguin pagar un lloguer, no beneficien els ciutadans que tenen més dificultats econòmiques, segons ha assegurat aquest dijous l'Associació de Consumidors i Usuaris de les Balears (Consubal). El portaveu de l'associació, Alfonso Rodríguez, ha dit que "és una frivolitat i una irresponsabilitat" que l'Executiu autonòmic presenti una línia d'ajudes per a enguany i que encara no s'hagin lliurat els doblers a les persones que varen sol·licitar les ajudes el 2018. Per això, han demanat que el Govern posi en marxa una via alternativa, com ha informat Efe.

Consubal ha demanat al conseller d'Habitatge i Mobilitat, Marc Pons, que convoqui de manera urgent la mesa de l'habitatge per tractar d'aquest tema i pensar en altres alternatives perquè les subvencions per llogar un pis arribin als qui més ho necessiten.

L'associació també ha comentat que només se'n beneficien els qui "no tenen problemes econòmics i compleixen els requisits". Però Rodríguez ha recordat que la finalitat de les subvencions és que es destinin a les famílies que tenen més dificultats per arribar a final de mes.

Tal com va anunciar Marc Pons a principi de setembre, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge destinarà 6.364.000 euros durant el 2019 a ajudes al lloguer d'habitatge per a famílies amb recursos escassos, amb un màxim de 4.000 euros anuals per beneficiari. Les pot sol·licitar qualsevol ciutadà amb un lloguer inferior a 900 euros al mes que no tingui cap habitatge en propietat i amb ingressos anuals inferiors a 22.559 euros. També les podran sol·licitar famílies nombroses generals o especials, o amb discapacitats al càrrec, amb ingressos de fins a 37.600 euros.

stats